Uručene diplome i nagrade najboljim srednjoškolcima

0

U Srednjoškolskom centru Pale danas su uručene Vukove diplome, a za đake generacije proglašeni su Dragana Stanišić i Nikola Pandurević.

Učenicima generacije novčane nagrade i prigodne poklone uručio je načelnik opštine Pale Boško Jugović koji im je čestitao na završenoj srednjoj školi, te poželio mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u budućem periodu.

On je rekao da će većina svršenih osnovaca školovanje nastaviti u Srednjoškolskom centru Pale, što je afirmativno za ovu lokalnu zajednicu.

Jugović dodaje da lokalna zajednica mora voditi računa i kod određivanja upisne politike u budućnosti kako bi toj djeci izašli u susret, obučili ih u onim smjerovima i oblastima gdje najlakše mogu naći posao.

Jugović kaže da je maturantima potrebna pomoć lokalne zajednice jer se nalaze pred mnogo izazova, iskušenja, a kao generacija uspijevaju dati pun doprinos za opštinu Pale, Sarajevsko-romanijsku regiju, grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

Učenik generacije četvrtog stepena Gimnazije – opšti smjer Dragana Stanišić zahvalila je profesorima, nastavnom osoblju i roditeljima koji su uvijek bili uz nju, ali i načelniku Jugoviću na lijepom gestu i dolasku koji mnogo znači svima, jer pokazuje da cijeni njihov trud i rad postignut tokom svih godina školovanja.

„Trud i rad se uvijek isplate i to uvijek neko cijeni. Četvorogodišnje školovanje je bilo jedan od najljepših perioda moga života, a za postizanje uspjeha ključ je da se redovno uči, radi, dobra organizacija, rekla je Stanišićeva novinarima, koja će upisati Medicinski fakultet u Foči, opšti smjer.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Siniša Rulj kaže da je oko 170 maturanata završilo srednjoškolsko obrazovanje, od kojih je šest nosilaca Vukove diplome.

„To su učenici koji su vrijedni, pametni, marljivi, a dobro bi im došla neka vrsta pomoći u vidu stipendije“, izjavio je Rulj.

Đak generacije trećeg stepena zanimanje kuvar Nikola Pandurević istakao je da je mnogo ponosan na sebe i ostvareni uspjeh jer se trudio, a planira da nastavi četvrti stepen, pa onda upiše fakultet za hotelijerstvo i turizam smijer gastronomija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare