Uručene diplome dvojici osnovaca

0
Uručene diplome dvojici osnovaca

VLASENICA – Zamjenik ambasadora Češke u BiH Klara fon Krigšajm Kadlecova uručila je danas u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici diplome učenicima Sergeju Đuriću i Srđanu Plakaloviću za uspješno učešće na Međunarodnom dječijem likovnom konkursu „Lidice 2017“.

Kadlecova je rekla novinarima da je u prošloj godini na ovaj konkurs prijavljeno više od 25.000 dječijih likovnih radova iz 83 zemlje.

„Ovi učenici izradili su lijepe umjetničke radove zbog kojih su i nagrađeni diplomama. To je značajan uspjeh za vlaseničke učenike“, navela je Kadlecova.

Sergej Đurić i Srđan Plakalović dobili su priznanja za učešće na konkursu kao članovi likovne sekcije Osnovne škole „Vuk Karadžić“, a Plakalović je ove godine krenuo u prvi razred Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ u Milićima.

„Među drugarima sam poznat kao dobar crtač. I ranije sam učestvovao na ovakvim takmičenjima i više puta sam nagrađivan, ali ovo je prvi put da nam nagrade uručuje predstavnik strane zemlje“, istakao je Plakalović.

Nastavnik NJegoš Arnaut naglasio je da likovna sekcija okuplja dvadesetak učenika i da vlasenički osnovci godinama dobijaju priznanja iz cijelog svijeta.

Arnaut je pojasnio da konkurs organizuje Memorijal Lidice, uz podršku Češke, u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koja su stradala od nacista 1942. godine i djecu cijelog svijeta koja su žrtve ratnih sukoba.

„Saznali smo da su jedino naša dva učenika iz cijele BiH dobila ova priznanja, što nam je veliki motiv za dalji rad“, rekao je Arnaut.

Direktor škole Danka Kezunović navela je da ova ustanova, zbog problema sa krovom školske zgrade koji je uništilo nevrijeme i otežanih uslova rada pri vannastavnim aktivnostima, u 2018. godini neće imati predstavnike na ovom Međunarodnom konkursu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments