Uručena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima

1

Na današnjoj sjednici Skupštine Smučarskog kluba “Romanija” sa Pala dodijeljena su posebna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima za pomoć ovom klubu, a jedan od dobitnika je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

Posebna priznanja za kolektivni i lični doprinos u organizaciji IBU takmičenja “Balkan biatlon kup jedan Pale”, osim Davidovićeve, dobili su pomoćnik ministra za sport Mario Đuran, gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić, načelnik opštine Pale Boško Jugović i beogradska TV “Arena sport”.

Priznanja su uručena i članovima koji su na važnim takmičenjima ostvarili značajne rezultate.

Predsjednik Smučarskog kluba “Romanija” LJubiša Tanić rekao je novinarima da su uručena priznanja izraz zahvalnosti svima koji su pomagali Klubu u prošloj godini, te da su usvojeni određeni planovi za iduću godinu.

Tanić je zahvalio takmičarima koji su u teškim uslovima pandemije virusa korona smogli snage da i dalje vrijedno treniraju i odlaze na takmičenja, ali i institucijama i pojedincima bez kojih ne bi mogli da sve to organizuju.

“Ono što je važno i što svi zajedno pokušavamo jeste da u narednom periodu dovedemo sjedište biatlona za čitavu BiH na Pale, što bi bila jedna kruna našeg cjelokupnog dosadašnjeg rada. Tako bismo postigli da institucionalnu saradnju Internacionalne biatlon unije /IBU/ u BiH praktično odvijamo preko Pala. Tako bismo još snažnije razvijali nordijske discipline, a naročito biatlon”, naglasio je Tanić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je da je Smučarski klub “Romanija” zaslužio nesebičnu podršku grada zbog svoje duge tradicije i postignutih rezultata, te da priznanje ne doživljava kao lično, već priznanje čitavom gradu.

“Klub ima ogromnu posvećenost, angažovanost i rad koji daju odlične rezultate jer njihovi takmičari osvajaju ozbiljna takmičenja, uprkos virusu korona koji je bio izuzetno prisutan tokom prošle godine. Grad Istočno Sarajevo, kao jedini grad u Republici Srpskoj koji u svom sastavu ima šest opština, ima obavezu da podržava najuspješnije sportske kolektive iz svih gradskih opština” izjavio je Ćosić i dodao da je u nordijskim disciplinama to Smučarski klub “Romanija”, koji će grad i u budućnosti podržavati.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Smučarskom klubu “Romanija” za dodjelu priznanja, te istakao da oni na reprezentativan način predstavljaju lokalnu zajednicu, Sarajevsko-romanijsku regiju i Republiku Srpsku.

“Broj medalja koje su osvojili, broj olimpijaca koji se nalaze u njihovim redovima i koje konstantno iz generacije u generaciju iznjedruju pokazuju da opština Pale nepresušan rasadnik mladih talenata koji od malih nogu pa na dalje njeguju ljubav prema nordijskim disciplinama, tako da ne izostaju ni rezultati”, istakao je Jugović i dodao da mora biti pronađen način i model da se ta disciplina što više podrži.

Jugović je zahvalio svim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli ovoj ekipi, jer svaka pomoć sportu danas je višestruko isplativa, prvenstveno što sport razvija zdravu djecu i udaljuje ih od nametnute digitalizacije.

“Pomažući sport, promovišu se i turistički potencijali opštine, a definitovno je da Pale svoju perspektivu razvoja imaju i u turizmu”, dodao je Jugović.

Nagrađena takmičarka ovoga kluba Sanja Kusmuk, koja je ostvarila plasman na Olimpijske igre u skijaškom trčanju i tako postala jedina žena u BiH koja je osvojila “A” normu u ovoj disciplini, izrazila je zadovoljstvo svojim postignutim rezultatima.

“Za mene će biti velika čast da učestvujem, a rezultat će doći sam po sebi. Teška je konkurencija, tako da ću se truditi maksimalno da postignem što bolji rezultat. Zahvaljujem predsjedniku kluba Taniću i treneru Bojanu Miniću za konstantnu podršku i ulaganje u moju karijeru”, istakla je Kusmukova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

ko je kome sta urucio i za sta