Uručena priznanja najboljim učenicima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miljan Damjanović organizovao je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola – nosiocima diploma „Vuk Karadžić“ i „Učenik generacije“ školske 2015/16 godine, te im uručio zahvalnice i prigodne poklone.
Tradicionalnom prijemu prisustvovali su i učenici koji su postigli najbolje rezultate na ovogodišnjim takmičenjima u organizaciji Pedagoškog zavoda Republike Srpske.

U Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ diplomu „Vuk Karadžić“ dobilo je pet učenika, učenik generacije je Andreja Bjeloš, a u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ tri učenika su „vukovci“, dok je za učenika generacije proglašena Ana Međo.

Diplomu „Vuk Karadžić“ u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš“ steklo je šest učenika, a učenik generacije je Jelena Kovač.

Nosioci diplome „Vuk Karadžić“ u Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ su učenice Medicinske škole Olja Samouković i Ekonomske škole Tamara Ristović, koja je i učenik generacije.

Među dobitnicima današnjeg priznanja je i osam učenika osnovnih škola, te šest učenika i ekipa Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, koji su postigli najbolje rezultate na opštinskim, republičkim i regionalnim takmičenjima iz više oblasti.

Navodeći da se Opština Istočna Ilidža ponosi svojim školama i učenicima, Damjanović je rekao da im i današnjim prijemom želi pokazati da vrednuje njihove rezultate.

Učenik generacije Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“ Jelena Kovač kaže da je tokom proteklih devet godina školovanja uložila veliki rad, što se na kraju, kako kaže, isplatilo, te da sada planira da upiše Gimnaziju.

Učenik Ekonomske škole Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Tamara Ristović istakla je da nije bilo lako postati učenik generacije, jer je to zahtijevalo mnogo truda, rada i zalaganja.

„Smatram da je obrazovanje najjače oružje kojim možemo da promijenimo svijet. Zbog toga nikada ne treba da odustanemo od svojih snova. Moramo se truditi, boriti, raditi i tokom cijelog života sticati nova znanja“, istakla je Ristovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare