Uručena priznanja i najavljeni novi projekti

0

FOČA – Svečanom sjednicom lokalnog parlamenta, na kojoj su, osim godišnjeg ekspozea načelnika opštine Radisava Mašića, uručena priznanja zaslužnim pojedincima, u Foči je danas obilježen Dan opštine- 9. maj.
Mašić je uručio priznanje „Počasni građanin“ ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenki Golić za doprinos energetskoj efikasnosti bolnice i povelju opštine Enesu Hajdareviću, koji je svojim sredstvima izgradio most na rijeci Sutjesci.

Golićeva je zahvalila Fočacima za priznanje, obećavši da će joj to biti dodatni stimulans da nastavi da pomaže razvoj ovog kraja.

Na svečanosti u Gradskom pozorištu, Mašić je podsjetio da je u prethodnoj godini završena prva faza obnove vodovoda, započeta gradnja puta uz Taru i obnova željeznog mosta kod Kazneno-popravnog zavoda, rekonstruisana glavna ulica.

On je naveo i da su završeni i kapitalni projekti republičkih institucija- izgradnja Studentskog doma, Bogoslovskog fakulteta i prva faza energetske efikasnosti bolnice, a za ovu godinu najavio je početak gradnje obdaništa.

„Sadašnji kapacitet vrtića je nedovoljan da primi sve mališane, tako da ćemo praviti objekat sa 250 mjesta. Nastavljamo obnovu vodovoda i rekonstrukcije bolnice“, rekao je Mašić.

On je naveo da bi put uz Taru trebalo da bude završen za mjesec, a most na Drini za dva mjeseca.

Dobitnik povelje opštine Foča Enes Hajdarević istakao je da je danas „ponovo rođen“.

„Dobio sam još više volje i snage da učestvujem u razvojnim projektima opštine Foča, da ih podržim i samostalno“, rekao je Hajdarević.

On je u svom zavičaju na Tjentištu, osim gradnje mosta, asfaltirao i lokalni put, te obnovio seosku džamiju, a svake godine stipendira i đake iz tog kraja.

Uručene su i dvije zahvalnice – Milanu Milanoviću i Želimiru Trojeru, te pet novčanih nagrada – Rajku Mariću, Aleksandru Eriću, Milomiru Davidoviću, Milici Tadić i grupi mladih Fočaka koja je za Dan Republike Srpske na jednoj stambenoj zgradi postavila tridesetak metara dugu zastavu sa likom Svetog Stefana.

Sjednici su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare