Uručena pomoć Doboju, kreće pomoć stanovništvu Šamca

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Doboj je noćas stigla pomoć iz Istočnog Sarajeva od 2.000 litara vode za piće, dva kamiona i šest kombija hrane u kojima su se nalazili suhomesnati proizvodi voda, higijenski paketi, brašno i ulje.


„Predali smo to u Sabirni centar. Zahvaljujemo prijateljima iz Kalinovika, Sokoca, te građanima Istočnog Sarajeva koji su to juče skupljali“, rekao je Srni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac.

„Mandić petrol“ je firma koja je obezbijedila transport i vodu za Doboj, a pomoć je stigla od još privrednika sa područja Istočnog Sarajeva.

Košarac i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić razgovarali su juče u Doboju sa predstavnicima Opštinskog štaba Civilne zaštite.

„Voda je jedan od najvažnijih problema. Zavisno od pomoći prijatelja, vidjećemo šta možemo obezbijediti kada su u pitanju peći za isušivanje prostorija i crpne pumpe za izbacivanje vode“, rekao je Ćosić.

Iz Istočnog Sarajeva danas će za ugroženo stanovništvo Šamca krenuti pomoć iz ovog grada, zajedno sa pomoći i iz Rogatice i Gacka.

Pomoć čine neophodne stvari za ugroženo stanovništvo: flaširana voda, hljeb, čizme, rukavice i slično. Ekipa sa pomoći krenuće u 13.00 časova.

Pomoć će uručiti zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac, sa kojim su i predstavnici lokalne zajednice Istočno Novo Sarajevo, Šumarstva Rogatica, Šumarstva Sokoca i Rudnika Gacko.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare