Uručena oprema Mačevalačkom savezu Srpske

0

Mačevalački saveza Srbije danas je na Jahorini uručio Mačevalačkom savezu Republike Srpske opremu vrijednu više od 10.000 evra, s ciljem pomoći razvoja ove vještine u Srpskoj.

Predsjednik Mačevalačkog saveza Srpske Nemanja Vučetić zahvalio je predsjedniku Mačevalačkog saveza Srbije Dejanu Ruskom za donaciju i istakao da ova oprema predstavlja značajnu pomoć u funkcionisanju klubova i da će doprinijeti razvoju mačevanja u Srpskoj i BiH.

„Oprema će olakšati kompletno trenažni proces koji se odvija u našim klubovima“, rekao je Vučetić na konferenciji za novinare.

Generalni sekretar Mačevalačkog saveza Srbije Vukašin Stošić rekao je da je oprema prikupljena u saradnji sa Svjetskom karate federacijom.

„Savez Srbije je pokrenuo akciju i na međunarodnim takmičenjima prikupio opremu da bi se pomoglo razvoju mačevalačke vještine“, podsjetio je Stošić.

On je istakao da se ovaj savez već nekoliko godina trudi da pomogne osnivanje klubova i saveza. „Malo je zemalja Evrope koje nemaju mačevalačke saveze, a BiH je jedna od njih. Drago mi je da imamo priliku da pomognemo“, naveo je Stošić.

Predsjednik Mačevalačkog kluba „Romanija“ iz Istočnog Sarajeva Marijana Petronić zahvalila je Mačevalačkom savezu Srbije, koji je prepoznao potrebe mačevalačkih klubova.

„Donacija opreme je vjetar u leđa svim klubovima u Republici Srpskoj
kojima će biti lakše, a i motiv više da naprave bolje rezultate u radu. Ovo je korak dalje do ozvaničenja mačevalačkog saveza BiH, čime će mačevaoci ovog prostora izaći iz anonimnosti“, istakla je Petronićeva.

Predsjednik Mačevalačkog kluba „Pale“ sa Pala Igor Tošić rekao je da je riječ o veoma vrijednoj opremi koja je značajna za napredak i promociju ovog sporta na području Srpske i BiH.

Konferenciji i primopredaji opreme u hotelu „Termag“ na Jahorini prisustvovao je i predsjednik Mačevalačkog kluba „Banjaluka“ Senja Jakšić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare