Uručena oprema FK „Romanija“ vrijedna 10.000 KM

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ugostio je danas pomoćnika ambasadora Slovačke u BiH Patrika Turošika, koji je u ime slovačkog diplomatskog predstavništva u BiH uručio sportsku donaciju paljanskom Fudbalskom klubu /FK/ „Romanija“ vrijednu 10.000 KM.

Turošik je rekao da mu je drago što je slovačka Ambasada mogla da novčano pomogne razvoj sportskih aktivnosti, pogotovo na Palama, gdje je sportski duh „u krvi“.

Jugović je zahvalio Turošiku za poklon koji će, kako je istakao, paljanskom klubu mnogo značiti.

„FK `Romanija` je najstariji sportski klub na području opštine Pale. Lokalna zajednica je uložila mnogo truda da ih spasi, zato vodimo računa o njima i njegujemo njihov podmladak. Više od 100 mališana trenira u tom klubu i pomoć je dobrodošla“, izjavio je Jugović novinarima.

On je naveo da je na sastanku razgovarano i o drugim vidovima saradnje sa ekološkog i ekonomskog aspekta, te da će opština u narednom periodu aplicirati za slične projekte, za koje im je pomoć obećala Ambasada Slovačke u BiH.

Član uprave FK „Romanija“ Miloš Pelemiš zahvalio je slovačkoj Ambasadi u BiH na donaciji sportske opreme koja će mnogo značiti u daljem radu Kluba, ali i u trenažnom procesu kako prvog tima tako i omladinske škole, koja broji 150 članova.

Pelemiš kaže da su dobili sportske rekvizite – 40 lopti, mreže, markere i zastavice za kornere.

Prema njegovim riječima, nova uprava Kluba na čelu sa predsjednikom Markom Blagojevićem radi na rekonstrukciji klupskih prostorija i svlačionica, a cilj im je da u narednom periodu sprovedu i grijanje.

Nakon sastanka u kabinetu načelnika, rukovodstvo opštine i Turošik posjetiti su prostorije FK „Romanija“ u Sportsko-rekreativnom centru „Vlajko Petrović“, gdje je upravi Kluba uručena vrijedna sportska donacija.

(www.palelive.com / Srna / Foto: RTVIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare