Uručena donacija u vrijednosti od 400.000 KM

0

FOČA – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručila je danas na Tjentištu upravi Nacionalnog parka /NP/ “Sutjeska” ključeve dva vozila i opremu za potrebe ovog parka u vrijednosti oko 400.000 KM.NP “Sutjeska” dobio je terensko vozilo “nisan patfajnder”, šumski traktor sa priključcima, te računarsku opremu – 17 računara, četiri laptop računara, fotokopir aparat, projektor i fotoaparat, donaciju iz IPA fondova.


“Ova, druga po redu donacija NP `Sutjeska`, znatno će poboljšati tehničku opremljenost i efikasnost lovočuvarske službe našeg najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka”, rekla je Golićeva.

Ona je najavila i novu pomoć Vlade Srpske Parku “Sutjeska” kroz izgradnju lovačkih kuća na Zelengori i bolju i efikasniju tehničku opremljenost i uvezanost lovočuvarske službe na Tjentištu.

Direktor NP “Sutjeska” Zoran Čančar, zahvalivši se za donaciju, izrazio je očekivanja da će “Sutjeska” iduće godine, sa otvaranjem tunela i novog puta preko Čemerna, znatno povećati svoje turističke kapacitete, što će se povoljno odraziti na ukupno poslovanje Nacionalnog parka na Tjentištu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments