Uručena donacija literature za rad Katedre njemačkog jezika

0

Filozofskom fakultetu Pale danas je uručen vrijedan poklon u literaturi neophodnoj za rad Katedre za njemački jezik, a svečanoj primopredaji u biblioteci fakulteta su prisustvovali predstavnici Njemačke ambasade i DAAD-a Njemačke službe za akademsku razmjenu.

Donaciju od preko četrdeset naslova iz oblasti „germanistike“ dekanu Filozofskog fakulteta Milanki Babić uručio je ataše za kulturu Njemačke ambasade u BIH Jens Vagner.

„Ova donacija će biti od velikog značaja našim studentima, njihovom daljem školovanju i usavršavanju njemačkog jezika“, istakla je dekan Filozofskog falulteta Milanka Babić.

Delegacija Njemačke ambasade i predstavnici DAAD-a posebno su izrazili zadovoljstvo time što svojim doprinosom pružaju priliku mladima da preko projekata stipendiranja imaju priliku da posjete Njemačku, studiraju ali i rade.

Istakli su da će i u budućnosti pomoći realizaciju sličnih projekata kako bi ojačali i unaprijedili saradnju. U okviru ove posjete održano je i predavanje za sve studente germanistike.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare