Uručena 23 posthumna odlikovanja

0

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević uručio je danas u Istočnom Sarajevu 23 posthumna odlikovanja Medalja zasluga za narod porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala i Višegrada.

Dragičević je izjavio novinarima da je do danas posthumno uručeno 1.740 odlikovanja, a za ovu godinu su planirana 174.

“Kada neko da život za Republiku Srpsku, onda nema ništa normalnije nego da se na ovaj način odužimo poginulim borcima i njihovim porodicama”, rekao je Dragičević.

On je naveo da se u Srpskoj radi na rješavanju socijalnih, materijalnih i statusnih problema boraca i da je najveći uspjeh postignut u rješavanju stambenih problema porodica poginulih boraca.

Dragičević je najavio da će Vlada Republike Srpske donijeti dopunu odluke kako bi porodice koje iz nekog razloga nisu do sada podnijele zahtjev za rješavanje stambenog problema, mogle da to učine sada.

“U toku je i akcija da u svim javnim preduzećima budu zaposleni članovi porodica poginulih boraca. Prošle godine je bilo 3.600 djece iz ove kategorije stanovnika koja nisu bila zaposlena, a sada je taj broj smaljen na 900”, rekao je Dragičević.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu Mile Kuljanin je izgubio oca Rajka i brata Slobodana koji su poginuli na konjičkom ratištu.

“U ime porodica poginulih boraca opštine Višegrad zahvaljujem se predsjedniku Republike Srpske. Sada vidimo da ove porodice nisu zaboravljene i da još neko misli na nas”, izjavio je Kuljanin.

Poginuli borci Vojske Republike Srpske odlikovani su na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Dragičević je Medalje zasluga za narod uručio porodicama poginulih boraca u Administrativnom centru Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments