Uređenje zemljišta oko spomen-kapele u Vardištu

0

VIŠEGRAD – U Vardištu kod Višegrada provedena je akcija uređenja zemljišta oko spomen-kapele podignute kao znak sjećanja na 440 srpskih vojnika poginulih i umrlih od tifusa u Prvom svjetskom ratu.

Arhimandrit manastira „Svetog Nikolaja“ u Dobrunskoj Rijeci Jovan Gardović rekao je da je u akciji očišćeno šipražje, posječeno drveće i pripremljena podloga za most preko obližnjeg potoka.

„Osim desetak članova građevinske sekcije Srpskog sokolskog drštva `Soko` iz Dobruna i mještana Vardišta, u akciji su učestvovali i članovi Rukometnog kluba `Višegrad`“, rekao je arhimandrit Gardović.

On je najavio da će u narednoj akciji, kada se planira unutrašnje uređenje kapele, učestvovati stariji članovi „Sokolove“ sportske sekcije „Bambi-Soko“, kao i radnici nekoliko višegradskih firmi.

„Imamo obećanje jednog broja preduzetnika da će urediti pristupni put od graničnog prelaza Vardište do spomen-kapele. Dobili smo dozvolu vlasnika susjednog imanja za dovođenje vode, a preduzeće `Demi` iz Višegrada doniraće materijal za betoniranje mostića preko potoka i obnovu stepenica do kapele“, precizirao je arhimandrit Gardović.

On očekuje da se u akciju uključe opština Višegrad, te resorna ministarstva Srbije i Republike Srpske.

Arhimandrit Gardović izrazio je očekivanje da će inicijativa za obnovu spomen-kapele u Vardištu naići na široku podršku, kako bi se odužili srpskim vojnicima u godini kada se navršava vijek od njihove pogibije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare