Uprkos trudu menadžmenta, plate kasne

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposleni u Bolnici Istočno Sarajevo danas su protestovali ispred ove zdravstvene ustanove, zahtijevajući da im se isplate plate, naknade za prevoz i doprinosi u skladu sa zakonom.

Predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine Sarajevsko-romanijske regije Nevenka Pantić-Vuković rekla je novinarima da su radnici Bolnice početkom novembra dobili avgustovsku platu, što znači da su u ovoj godini dobili samo osam plata, a iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske rečeno im je da su im već isplatili planiranih 6,9 miliona KM za ovu godinu.

Iako je proteklih mjeseci, kaže ona, novi menadžment mukotrpnim radom i organizacijom poslova doveo do podizanja nivoa i broja usluga, o čemu je upoznat i Fond zdravstvenog osiguranja, i dalje dobijaju odgovor da su isplaćeni za ovu godinu.

Ona je dodala da su i menadžment i resorni ministar pokušali da im pomognu, ali da je potrebno da se u rješavanje dugogodišnjih problema u ovoj zdravstvenoj ustanovi uključi i Vlada Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović istakao je da sa Fondom zdravstvenog osiguranja imaju potpisan ugovor na 6,9 miliona KM za ovu godinu, što nije dovoljno, zbog čega se mora napraviti novi ugovor i sredstva za 2015. godinu treba povećati na bar osam miliona KM.

Prema njegovim riječima, oni su sveli troškove na minimum, smanjuju broj radnika njihovim penzionisanjem, ali i to ide teško, jer nisu uplaćeni doprinosi, povećavaju obim posla, a dugovanja iz prethodnih godina ostaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare