Uprkos pogodnostima, nezainteresovanost za nova zanimanja

4

 U Srednjoškolskom centru „Pale“ su u prvom roku upisana 132 učenika, a za julski rok ostalo je slobodno 61 mjesto, dok za nova zanimanja, modni krojač i modni galanterista, vlada opšta nezainteresovanost, izjavio je Srni direktor ovog centra Nedeljko Gazivoda.

Gazivoda je rekao da su, uprkos pogodnosti koje daje Vlada Republike Srpske poput obezbijeđenog prevoza i stipendije na mjesečnom nivou, te stipendije od lokalne firme na Palama, samo dva učenika upisala nova zanimanja.

„Žao nam je što vlada opšta nezainteresovanost“, istakao je Gazivoda.

Prema njegovim riječima, u Gimnaziji, opšti smjer, ostalo je slobodno 14 mjesta, za zanimanje turistički tehničar još 17 slobodnih mjesta.

„U struci geodezija i građevinarstvo ima osam slobodnih mjesra, dok su mjesta za zanimanje kulinarski tehničar popunjena“, rekao je Gazivoda.

Gazivoda je naveo da drugi julski upisni rok počinje u ponedjeljak, 6. jula, i traje do 17. jula, ali da se, kako je rekao, situacija neće nešto mnogo promijeniti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Шта сте мислили, да се некоме ради за 10 плата годишње и то минималаца? Као да људи не знају код кога би се запослили кад заврше ту школу. Па није нико наиван.

i ta je na mjestu… da ne znam na primjeru iz porodice, mozda bih se potrudio da argumentujem suprotno… mada, opet ja imam osjecaj da je lijenost najveci faktor… danas se dobrim poslom samo smatraju mjesta savjetnika, preCednika, direktora, i ostalih poslusnika nizeg ranga…

treba uvesti ramba amadeusa da se uci i na muzickom i na srpskom u skoli… da se to radilo, djeca bi znala za onu legendarnu „ko se petlja oko politike, ne zna osnovne zakone balistike“ iz koje dalje slijedi „pod kojim uglom letis u nebesa, pod tim te ceka hladna trebjesa“…

Da li je neko napravio neku studiju, pa makar i anketu prije pravljenja ovog odsjeka? Da li je neko radio na promovisanju?

S obzirom na broj slobodnih mjesta koja su ostala jasno se zakljucuje da je taj broj ucenika otisao u Lukavicu u srednje skole sto je opste poznato.
Lokalna vlast a I direktor ni ne pomisljaju a kamoli da ucine da se otvore novi smjerovi: jezicka gimnazija, smjer za informaticare… Kadrove za te smjerove godinama obrazuje Filozofski fakultet na Palama (strane jezike,matematika I informatika).Strasno Kako su ljudi zaslijepljeni licnim interesima a ne opstim!!!