Upravni odbor sutra o programu zapošljavanja mladih sa VSS

0

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje održaće sutra na Palama sjednicu na kojoj će biti razmatrano usvajanje odluka o odobravanju sredstava poslodavcima prema Programu podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom /VSS/ u statusu pripravnika u 2020. godini, po komponentama zapošljavanje lica sa VSS i zapošljavanje lica bez radnog iskustva sa VSS – djeca poginulih boraca.

Vlada Republike Srpske usvojila je odluku o izmjeni Akcionog plana zapošljavanja i odobrila dodatna sredstva od 5.973.306 KM za zapošljavanje lica po programima zapošljavanja u 2020. godini.

Na dnevnom redu sjednice su i odluke o odobravanju sredstava po Programu finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS u 2020. godini, te odluka o odobravanju sredstava po Programu podrške partnerstvu u realizaciji aktivnih politika zapošljavanja i samozapošljavanja sa lokalnim zajednicama, saopšteno je iz Zavoda.

U skladu sa odobrenim sredstvima u iznosu od 3.133.000 KM donijeće se i odluka o raspisivanju novog javnog poziva po Programu finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS u 2020. godini, u okviru projekta „Zajedno do posla“.

Nakon sjednice Upravnog odbora, sa početkom u 12.00 časova u prostorijama Zavoda biće održana konferencija za novinare.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare