Uprava “Vodovoda” uskoro na novoj lokaciji

0

ZVORNIK – Uprava zvorničkog preduzeća “Vodovod i komunalije” u narednih mjesec dana trebalo bi da bude preseljena iz centra Zvornika u Karakaj, jer je građevinska inspekcija 2014. naložila iseljenje zbog velikog odrona iznad sadašnje zgrade, rekao je direktor preduzeća Jovan Tomić.
Tomić je podsjetio da se za vrijeme velikih padavina i poplava prije dvije godine odronilo sedam-osam tona zemlje i porušilo pomoćnu zgradu koja je u tom momentu bila prazna.

“Građevinska inspekcija tada je izašla na teren i naložila da se iselimo iz ove zgrade. Kupili smo novi poslovni prostor u Karakaju, zgradu nekadašnjeg `Autotransporta` koja je renovirana”, rekao je Tomić.

On je napomenuo da je u blizini novog prostora već bio poslovni prostor “Vodovoda” u kojem je smještena mehanizacija, tako da će sada biti sve na jednom mjestu što će doprinijeti boljem funkcionisanju kolektiva.

Tomić je dodao da će laboratija biti preseljena u obnovljeni i dograđeni objekat crpne stanice Mejdan, gdje su u toku radovi.

On je istakao da je počela i izgradnja izvorništa “Sopotnik” koje je uništeno u poplavama prije dvije godine, te očekuje da projekat uspješno bude završen u ovoj godini, što će doprinijeti bezbjednijem vodosnabdijevanju Zvornika.

Tomić je izrazio očekivanja da će u naredne dvije do tri godine zahvaljujući, prije svega, Gradskoj upravi Zvornika, 90 odsto stanovništva imati gradsku vodu koja se redovno kontroliše.

Prema njegovim riječima, preduzeće je nedavno nabavilo cisternu za vodu za piće, kapaciteta 4.500 litara, koja će biti korištena za dostavljanje vode tamo gdje je neophodno, kao i prilikom pranja gradskih ulica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments