Upozorenje na učestale požare

0

SOKOLAC – Na području Sokoca ugašena su tri požara – gorjela je zapaljena suva trava u ulicama Sime Drljače i Ive Andrića, dok je u selu Sijerci vatra zahvatila nisko rastinje, rečeno je Srni u sokolačkom Vatrogasnom odjeljenju.

Ovi požari ugašeni su tokom jučerašnjeg dana.

Komandir ovog odjeljenja Sokolac Mile Šarac naglasio je da je u proteklih pet-šest dana na području ove opštine ugašeno 12 požara, u kojima nije bilo veće materijalne štete, ali da je njihov broj opomena da posljedice mogu biti veće.

On je naglasio da se samo u jednom slučaju vatra prenijela na mladu šumu, a u ostalima je gorjela suva trava i rastinje, a vatrogasci su u više slučajeva sprečavali da vatra zahvati porodične kuće i pomoćne objekte.

Prema njegovim riječima, u proteklih pet-šest dana požari su ugašeni na lokacijama Kula, Glasinačko polje, Križevac, Laze, Brezjak, Puhovac, Primčići, Ćilimara i u Ulici Mihajla Bjelakovića.

Šarac je dodao da u nekim slučajevima budu angažovane po dvije-tri smjene vatrogasaca na terenu, što povećava troškove Vatrogasnog odjeljenja.

Iz Vatrogasnog odjeljenja Sokolac apeluju da stanovništvo ne pali vatru na otvorenom u blizini objekata i šume, te da već zapaljenu vatru ne ostavlja bez stalnog nadzora.

Vatrogasno odjeljenje Sokolac djeluje u okviru Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare