Upoznavanje sa EU i evropskom perspektivom BiH

0

VLASENICA – U Vlasenici će danas i sutra biti održane aktivnosti u okviru inicijative Kancelarije specijalnog predstavnika EU /EUSR/ u BiH “EU pred tvojim vratima”, tokom kojih će mladi i građani imati priliku da više saznaju o EU, ali i direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o evropskoj perspektivi BiH.

Iz EUSR-a je saopšteno da će predstavnici EU danas učestvovati u debati koja će okupiti učenike trećih i četvrtih razreda Srednje škole “Milorad Vlačić”, i oni će tom prilikom saznati više o EU programima namijenjenim mladima u BiH i vrijednostima koje dijele BiH i EU.

Predstavnici EU sutra će se sastati sa stanovnicima u tržnom centru “Zvorničanka” na “kafi sa EU”, a popodne će se pravni savjetnik i šef Pravne kancelarije EUSR-a Henrik Viladsen i načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović obratiti učesnicima kviza, talent takmičenja i zabavnih programa “EU šoua” u Centru za kulturu i sport Vlasenica.

EUSR je pokrenuo inicijativu “EU pred tvojim vratima” u saradnji sa 15 opština u BiH s ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi BiH.

Poslije Vlasenice, projekat će biti realizovan u Novom Gradu 9. i 10. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments