Uplaćena pomoć Vlade od 50.000 KM

0

KALINOVIK – Vlada Republike Srpske uplatila je jutros opštini Kalinovik 50.000 KM kao pomoć u borbi protiv posljedica obilnih snježnih padavina, potvrdio je Srni ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić. Škrbić je, nakon današnje posjete Kalinoviku, gdje se sastao sa rukovodstvom opštine i lokalnog Doma zdravlja, istakao da je organizacija ovih ustanova bila veoma dobra tokom snježnog nevremena.

On je naglasio da je dio Doma zdravlja ovih dana pretvoren u stacionar u kojem je zadržano nekoliko pacijenata koji bi trebalo da budu prebačeni u Foču.

„Dom zdravlja u Kalinoviku ove godine biće rekonstruisan, prije svega ambulanta porodične medicine i dio koji se odnosi na intervencije“, rekao je Škrbić.

Škrbić, koji je i član tima Vlade za koordinaciju i praćenje stanja u ugroženim opštinama, posjetio je danas i opštinu Trnovo gdje se sastao sa rukovodstvom ove lokalne zajednice i Doma zdravlja.

„U ovoj situaciji opština i stanovništvo organizovali su se veoma dobro i prije jučerašnjeg probijanja puta oslobodili su sve glavne komunikacije prema bitnim ustanovama“, naveo je Škrbić.

On je istakao da Dom zdravlja Trnovo radi u veoma dobrim uslovima, sa stabilnim grijanjem, te da je nakon nedavne rekonstrukcije situacija mnogo bolja.

Škrbić je podsjetio da je Helikopterski servis Republike Srpske proteklih dana prebacio iz Trnova nekoliko pacijenata koji je trebalo da dođu do Hemodijaliznog centra u Istočnom Sarajevu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske posjetio je danas i Dom zdravlja u Istočnom Sarajevu, a juče bolnicu Kasindo, te opštine Pale, Sokolac i Han Pijesak.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare