Upisano manje prvačića

0

U osnovnim školama „Pale“ i „Srbija“ na Palama u školsku 2010/2011. godinu upisano je manje prvačića nego ove školske godine. Direktor Osnovne škole „Pale“ Željko Forcan rekao je Srni da je u narednu školsku godinu upisano 85 prvačića, što je za 10 manje nego prošle godine. Forcan se nada da će do početka školske 2010/2011. godine biti upisano oko 90 prvačića, što je prema školskim standardima četiri odjeljena. „Svake godine se upisuje sve manje prvačića, što govori i podatak da ove godine deveti razred završava 113 učenika“, rekao je Forcan i dodao da školu trenutno pohađa 920 učenika. Prema njegovim riječima, ukoliko se nastavi ovakav pad u sljedećem upisu, najvjerovatnije, neće biti četiri odjeljena prvačića. Pedagog u Osnovnoj školi „Srbija“ Jelena Čvoro rekla je da je u tu školu do sada upisano 46 prvačića, što je za 11 manje nego prošle godine, kada je bilo upisano njih 57.

Ona je dodala da je u područnu školu u Podgrabu do sada upisano 15, dok je prošle godine bilo upisano 14 prvačića.

Prema njenim riječima, i naredne školske godine u centralnoj školi „Srbija“ biće dva odjeljenja prvačića, kao i ove godine.

Ona je naglasila da trenutno centralnu i područnu školu pohađaju 703 učenika.

U obje škole se nadaju da će početkom školske godine, zbog preseljenja ili dolazaka iz drugih mjesta, imati više upisanih prvačića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare