Upisano 90 prvačića

0

SOKOLAC – U Osnovnoj školi „Sokolac“ upisano je 90 učenika u prve razrede, koji će biti raspoređeni u četiri odjeljenja u centralnoj i u kombinovanim odjeljenjima u dvije područne škole.

Pedagog u Osnovnoj školi „Sokolac“ Momirka Borovčanin kaže da je, nakon testiranja budućih prvačića, u ovu školu upisano ukuno 90 učenika u prvi razred, 47 dječaka i 43 djevojčice.

„U centralnu školu na Sokocu upisano je 86 učenika, u Područno odjeljenje na Ravnoj Romaniji jedan učenik, a u Područno odjeljenje u Knežini tri prvačića“, kaže Borovčaninova.

Ona ističe da će u centralnoj školi biti formirana četiri odjeljenja, dok će u područnim odjeljenjima tri učenika biti u kombinovanim odjeljenjima.

U pedagoškoj službi Osnovne škole „Sokolac“ nadaju se da će u drugom upisnom roku u avgustu biti upisano još djece u prve razrede, tako da je rano govoriti da li je ove godine upisano više ili manje prvačića nego lani u ovoj ustanovi.

U ovoj školi kažu da se na Sokocu već nekoliko godina upisuje oko 100 učenika u prve razrede.

Osnovnu školu Sokolac sada pohađa 908 učenika, raspoređenih u 40 odjeljenja, a u školskoj 2015/2016. godini imala je 904 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare