Univerzitetska ekološka sredina

0

Jedna od vizija Pala jeste da budu univerzitetska ekološka sredina bazirana na njenim postojećim resursima, sa ciljem da budu unaprijeđeni i sačuvani za budućnost, izjavio je Srni član Radnog tima za izradu Lokalnog ekološkog acionog plana (LEAP) Danilo Krsmanović. On je rekao da su na današnjoj javnoj raspravi pod nazivom “Određivanje vizije i ciljeva zaštite životne sredine“, koja je održana na Palama, razmatrane oblasti iz zaštite vodotoka, vodosnabdijevanja, upravljanja otpadnim vodama, odlaganja čvrstog otpada, zaštite vazduha i javnih dobara, prirodnih i parkovskih i rekreativnih površina.

Govoreći o viziji opštine Pale, Krsmanović je naveo da je provedena anketa na osnovu koje će biti određeni prioriteti, ciljevi i vizije zaštite životne sredine opštine Pale.

„U anketu su uglavnom bila uključena djeca iz srednje i osnovne škole, kao i drugi građani Pala, a po rezultatima ankete imamo četiri prijedloga vizije i od ta četiri prijedloga izabraćemo viziju koja će biti osnova za utvrđivanje naših strateških ciljeva i ideja“, istakao je Krsmanović.

Izradu LEAP-a podržao je trogodišnji MDG-F program očuvanja životne sredine i klimatske promjene – “Standardizacija upravljanja životnom sredinom: povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti u BiH“ koji zajednički provodi pet UN agencija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare