Univerzitet proslavio krsnu slavu

0

Univerzitet u Istočnom Sarajevu obilježio je danas slavu Svete Ćirila i Metodija, obredom lomljenja slavskog kolača i liturgijom koju je služio NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Obraćajući se okupljenim vjernicima u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, mitropolit Hrizostom je istakao da bez velikog i neprevaziđenog istorijskog djela Svete braće Ćirila i Metodija Sloveni nikada ne bi imali pravoslavnu pismenost i kulturu i dali svijetu doprinos u svakom pogledu.

„Zato nas raduje da je naš Univerzitet za svoje nebeske zastupnike izabrao Svetu braću Ćirila i Metodija“, poručio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Liturgiji i lomljenju slavskog kolača prisustvovali su rektor Univerziteta Stevo Pašalić, prorektori, dekani, te nastavno osoblje fakulteta i akademija u sastavu ovog univerziteta.

Nakon liturgije, predviđena je promocija doktora nauka koja će biti održana na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Svečana akademija, na kojoj će ministru za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđanu Rajčeviću biti uručena Povelja Univerziteta, biće upriličena u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, sa početkom u 17.00 časova.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je autonomna, naučna, obrazovna i umjetnička ustanova, koja u svom sastavu ima 15 fakulteta i dvije akademije umjetnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare