Univerzitet dio manifestacije „Dijalog za budućnost 2020“

0

Diskusiona platforma 10. naučno-obrazovne manifestacije „Dijalog za budućnost 2020“, održana u onlajn formatu, bila je posvećena 75 godina Pobjede nad fašizmom i osnivanju Organizacije UN, a jedan od 46 registrovanih učesnika iz 20 zemalja evroazijskog prostora bio je i prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Gutalj.

Tokom pet dana konferencije, održane od 21. do 25. decembra, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima i vode diskusije sa vodećim stručnjacima iz oblasti međunarodnih odnosa Ruske Federacije, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu /UIS/.

Radnom dijelu konferencije pridružio se i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov koji je odgovarao na pitanja učesnika.

Tokom diskusije izražena je zahvalnost ministru za posjetu Istočnom Sarajevu i razmatrane su mogućnosti proširenja saradnje visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske i Ruske Federacije.

Organizator 10. naučno-obrazovne manifestacije „Dijalog za budućnost 2020“ jeste Fond za podršku javne diplomatije pod imenom A.M. Gorčakov.

„Dijalog za budućnost“ jedan je od ključnih projekata Fonda Gorčakov pokrenut 2011. godine sa ciljem stvaranja diskusione platforme za razmjenu mišljenja i iskustava mladih stručnjaka iz Rusije i drugih zemalja iz obalasti međunarodnih odnosa.

(www.palelive.com / Srna / UIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare