Unicef donirao opremu vrijednu 60.000 KM

0

ZVORNIK – Tehnički školski centar u Karakaju kod Zvornika dobio je od Unicefa, u okviru Programa EU za oporavak od poplava, 18 školskih tabli kojima će biti zamijenjene dotrajale table u učionicama.

„Vrijednost ove, kao i ranije isporučene Unicefove donacije, koja se odnosila na 126 klupa, 252 stolice i katedre za opremanje devet učionica, iznosi oko 60.000 KM, uključujući i sportsku opremu za fiskulturnu salu, čiju isporuku očekujemo u ovom mjesecu“, rekao je novinarima direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić.

Grujić je najavio da se u ovoj srednjoškolskoj ustanovi pripremaju za plan upisa u 2015/16. školskoj godini, u okviru čega anketiraju učenike osnovnih škola i privrednike.

„Ove godine želimo da pripremimo plan upisa po mjeri prvenstveno učenika, ali i privrednika u zvorničkoj opštini, odnosno planiramo, a da li će resorno ministarstvo odobriti još ne znamo, da pokrenemo struku građevina, za početak sa zanatima, a kasnije sa zanimanjem tehničara“, rekao je Grujić.

On je naglasio da u narednoj školskoj godini neće biti upisa na zanimanje hemijski tehničar, jer u posljednje tri godine nije bilo zainteresovanih kandidata za ovu struku.

Grujić je saopštio i da je potpisan ugovor sa kompanijom „Alumina“ iz Zvornika, čime je omogućeno da veliki broj učenika realizuje praktičnu nastavu u pogonima ove kompanije, umjesto u u školi.

„U pogonima `Alumine` praksu će izvoditi učenici na smjerovima električar, tehničari elektroenergetike, tehničari računarstva, mašinski tehničari i instalater“, pojasnio je Grujić.

On je dodao da će učenici na smjerovima autoelektričar i automehaničar imati praksu u firmama „Drina trans“, „Vodovod i komunalije“, „Zvornik putevi“, dok će učenici saobraćajne struke smjer PTT tehničari i PTT manipulanti praktični dio nastave imati u „Pošte Srpske“ – Radna jedinica Zvornik.

Ističući da praktičnu nastavu stalno treba poboljšavati, jer je neophodna u sticanju znanja svih profila zanatskih i tehničkih zanimanja, Grujić je najavio da će s ciljem što boljih uslova školovanja početi radovi na zamjeni krova na fiskulturnoj sali, čim vremenski uslovi dozvole.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu izvršeno renoviranje unutrašnjosti fiskulturne sale, svlačionica, kabinet profesora fizičkog vaspitanja i još pet učionica.

Tehnički školski centar pohađa 547 učenika, koji se obrazuju u tri struke elektrotehnika, saobraćaj i mašinstvo i obrada metala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare