Unaprijediti odnose sa Grčkom i njenim regijama

0

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i guverner Jonskih ostrva Rodi Kraca Cagaropulu danas su na sastanku na Krfu izrazile obostranu opredijeljenost ka unapređenju odnosa Republike Srpske sa Grčkom i njenim regijama, sa posebnim akcentom na jačanje saradnje u oblasti privrede i trgovine.

Tokom sastanka je istaknuto da su dobro razumijevanje i neraskidive istorijske veze temelj za uspostavljanje snažnije grčko-srpske saradnje, kao i čvršćih institucionalnih odnosa, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Cvijanović i Cagaropulu razgovarale su o jačanju regionalne saradnje i procesu evropskih integracija.

Cagaropulo: Zadovoljstvo zbog održavanja istorijskih veza Srpske i Grčke

GUVIJA – Guverner Jonskih ostrva Rodi Kraca Cagaropulo istakla je da joj je velika čast što su danas dočekali predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović u Guvernatu Jonskih ostrva, jer, kako je naglasila, pored institucije koju predstavlja, ona je i jedna veoma bitna zvaničnica iz prijateljske zemlje.
„Drago mi je da se i naše istorijske veze održavaju i danas, što potvrđuje i zajednička komemoracija stradalnicima koji su našli utočište na Krfu. Veoma je značajno da njegujemo kulturu sjećanja i pamtimo našu istoriju da bi zajedno izgradili budućnost mira, saradnje i podrške u našem regionu“, istakla je Cagaropulo.

Ona je dodala da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske razgovarano i o izazovima sa kojima se danas susreću Srpska i Grčka, ali i o procesu evropskih integracija.

„Svaka zemlje ima različite izazove ali je bitno da imamo zajednički cilj, da se cijela Jugoistočna Evropa poveže jakim političkim, strateškim, kulturnim i investicionim vezama. Budućnost regije zavisi od toga koliko možemo da ojačamo naše veze. Nastavićemo saradnju jer je naš cilj zajednički i u korist svih naših naroda“, istakla je guverner Jonskih ostrva.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvuje danas i sutra komemoracijama na grčkim ostrvima Krf i Vido, povodom obilježavanja 105 godina od iskrcavanja srpske vojske.

Za sutra je planirano da Cvijanovićeva prisustvuje Centralnoj komemorativnoj svečanosti na ostrvu Vido, na kojoj je predviđeno i njeno obraćanje.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare