Unaprijediti hotelske kapacitete

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je danas da je potrebno da postojeći društveni objekti, odnosno hoteli na Jahorini, modelom javnog privatnog partnerstva ili privatizacije, budu unaprijeđeni kako bi bili dio uspješne ponude i na višem nivou nego sada. „Na Jahorini je bilo nekih stranih investitora. Imali smo ponudu da drugi investitori rade šestosjede, ali smo smatrali da bi bio izgubljen značajan resurs i nismo to dozvolili, nego smo u taj projekat išli vlastitim sredstvima“, rekao je Dodik novinarima. Prema njegovim riječima, vertikalni transport, komunikacije i skijališta ostaće u javnom vlasništvu. On je podsjetio da je na Jahorini bilo pravnih problema, jer nije riješen problem postojećih objekata, odnosno zemljišta na kome se nalaze.

„Neophodno je riješiti to pitanje. Ono što ćemo uraditi u narednom periodu, u skladu sa master planom, je izuzimanje i pripajanje zemljišta kako bi bili prošireni postojeći kapaciteti“, dodao je Dodik.

On je napomenuo da će Vlada RS preduzeti sve ingerencije u vezi sa odlučivanjem o planovima razvoja i onemogućiti špekulante koji su, koristeći lokalnu zajednicu, oskrnavili dio prostora na Jahorini.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare