Unaprijediti bezbjednost učenika u saobraćaju

0

ZVORNIK – Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika ocijenio je danas da je nepohodno unaprijediti bezbjednost učenika u saobraćaju, zbog čega će biti organizovane posjete osnovnim školama gdje će učenici biti upozoreni na bezbjedne puteve od kuće do škole.

Savjet će posjete organizovati u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Srpske povodom početka školske godine.

Učenicima će biti podijeljen prigodan materijal za lakše uočavanje djece na putu, kao i određeni broj školskog pribora sa prikazom različitih saobraćajnih situacija u kojima učestvuju djeca.

Savjet će preporučiti da razredne starješine i učitelji na prvom času nove školske godine odvoje vrijeme kako bi učenike upoznali kako da se ponašaju u saobraćaju.

Ove aktivnosti provodiće se pod sloganom „Vozači, škola je za nas, a oprez je za vas“.

Članovi Savjeta su analizirali i uzroke problema u normalnom odvijanju saobraćaja na području grada Zvornika, kao što su dnevni zastoji na putnom pravcu Zvornik-Karakaj, naročito u vremenu oko 7.00 i oko 15.00 časova.

Savjet je u okviru rješavanja ovog saobraćajnog problema predložio Gradskoj upravi da uđe u projektovanje alternativnog pravca.

Razmatran je i prijedlog projekta koji bitno povećava bezbjednost saobraćaja na području grada Zvornika, koji će u toku naredne godine finansirati Gradska uprava i Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske.

Iz tih sredstava predviđeno je da se finansira projekat „Uređenje zone škole u Čelopeku“ što podrazumijeva instalisanje dodatne vertikalne signalizacije, postavljanje pješačkih ograda i povećanje opšte preglednosti pješačkih prelaza.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare