Umanjena početna cijena imovine “Intala”

0

MILIĆI – Početna cijena imovine milićke Fabrike montažnih kuća “Intal” u stečaju umanjena je sa 4.221.877 KM na 2.700.000 KM, jer do sada nije bilo kupaca, a zbog hipoteke potraživanja će prvo naplatiti povjerioci, izjavio je Srni stečajni upravnik Mlađen Petković.

Petković je naveo da se umanjena početna cijena odnosi na nekretnine, opremu i osnovna sredstva koja se nalaze u krugu Fabrike, dok će pokretna imovina biti prodavana pojedinačno.

“Ovih dana treba da bude objavljen javni oglas, gdje će biti precizirani uslovi za prodaju i nekretnina, kao i pokretne imovine”, rekao je Petković i dodao da su do sada bile tri licitacije, ali da nijedna od njih nije zainteresovala kupce.

Stečajni upravnik očekuje da će sljedeća licitacija po novoj početnoj cijeni biti zakazana u drugoj polovini februara.

Petković objašnjava da će se, u slučaju uspjeha buduće licitacije, prvo namirivati povjerioci koji imaju hipoteku na imovinu “Intala”.

“Oni imaju pravo prvenstva u naplati svojih potraživanja, a tek kasnije, ako nešto ostane, u obzir može doći takozvani viši isplatni red, odnosno radnici”, kaže Petković.

Zbog milionskih gubitaka i višemjesečne blokade računa Okružni sud u Istočnom Sarajevu pokrenuo je u oktobru 2012. godine stečaj u Fabrici montažnih kuća “Intal” iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments