Uloženo 100.000 KM u turističke projekte

0

Maida Ibrišagić-Hrstić.jpgZVORNIK – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić rekla je danas u Zvorniku da je u proteklih pet godina Ministarstvo u turističke projekte u ovoj opštini uložilo 100.000 KM, a u zvorničko Udruženje potrošača „Zlatica“ 36.000 KM.

Hrstićeva je, nakon sastanka sa načelnikom zvorničke opštine Zoranom Stevanovićem, rekla da će saradnja Ministartsva i Zvornika ubuduće biti još bolja.

„Ministarstvo treba da raspiše javni poziv za ovu godinu u vezi sa turističkim projektima. Vidjećemo koje će projekte opština i zvornička Turistička organizacija da prijave i nastojaćemo da za njih damo sredstva. Iz opštine i turističke organizacije treba da krene početna ideja, a Ministarstvo je tu da pomogne“, rekla je Hrstićeva.

Ona je dodala da zvornička opština ima izvanredne turističke potencijale, rijeku Drinu, kulturno-istorijsko nasljeđe i objekte, istakavši da je Zvornik uvršten i u projekat Ministarstva „Đačka putovanja“, kao jedna od značajnih destinacija.

„Moja današnja posjeta je i s ciljem realizacije Strategije razvoja trgovine do 2015. godine, u okviru koje je planirano da izradimo časopis `Najbolje iz Srpske`. Ovaj časopis biće distribuisan na svim sajmovima gdje učestvuje Republika Srpska, kao i u predstavništva Srpske u svijetu“, navela je Hrstićeva.

Ona je potvrdila da će danas u Zvorniku posjetiti preduzeća „Smrčak“ i „Daž Aleksandrija“.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da će opština i lokalna Turistička organizacija i ove godine konkurisati na javni poziv Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske sa nekoliko projekata.

„Jedan od njih je dalja afirmacija Banje Kiseljak, gdje smo posljednjih godina revitalizovali put ka ovoj destinaciji i uredili izvorišta. Slijedi izgradnja hostela, gdje već imamo plac i objekat starog doma za djecu“, kaže on.

Stevanović je najavio da će biti kandidovano „Zvorničko ljeto“, kao i neki projekti u vezi sa tvrđavom Đurđevgrad.

„Planiramo da u toku ove godine napravimo projekat za izgradnju žičare za prevoz posjetilaca iz grada do Đurevgrada. Smatram da bi Zvornik mnogo dobio realizacijom takvog projekta“, rekao je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare