Ulična trka okupila više od hiljadu učesnika

0

ZVORNIK – U okviru programa obilježavanja 21. maja – Dana grada, u Zvorniku je danas održana Ulična trka koja je okupila više od 1.000 predškolaca i učenika, čime je promovisan sport, zdravo odrastanje i mladost koju ima Zvornik.


Trku je otvorio gradonačelnik Zoran Stevanović, koji je podsjetio da je ovo treća godina zaredom da se povodom Dana grada priređuje ovakva manifestacija.

„Ovdje danas ima više od 1.000 učesnika, od najmlađih Zvorničana, preko osnovaca do srednjoškolaca. Ovaj događaj pokazuje da je Zvornik grad mladosti, grad djece i mi ćemo i ubuduće sve činiti za afirmaciju naših mladih sugrađana“, rekao je Stevanović.

On je naglasio da je lijepo vidjeti ovoliku mladost na jednom mjestu, kao i sve građane koji su došli da vide mladost, s jednim ciljem da mladima i Zvorniku uveličamo Dan grada i njegovih 607 godina postojanja.

„Hvala vam što učestvujete na manifestacijama koje su priređene povodom Dana grada i hvala vam što volite svoj grad“, rekao je Stevanović.

Ukupno su bile 22 trke, odvojeno za dječake i djevojčice, od predškolaca do srednjoškolaca.

Staze su bile duge od 50 do 800 metara, u zavisnosti od uzrasta, a najbolji su nagrađeni medaljama i diplomama, te slatkim paketima.

Predstavnik Atletskog kluba Zvornik Slavica Mandić rekla je da je ova manifestacija jedinstvena prilika da Atletski klub bude organizator ovakvog događaja.

„Zahvaljujemo Gradskoj upravi koja je prepoznala značaj toga, a i nama pružila priliku da promovišemo ovaj sport i zdrav život“, istakla je ona.

Prema njenim riječima, ova manifestacija sve više dobija na značaju, a njen cilj je da se što više djece uključi u sport.

Ona je istakla da je trka održana pod parolom „Za Zvornik! Za grad mladih“ i da je „prelijepa slika kada ovoliko mladih na jednom mjestu kroz sport pokazuju svoje kvalitete“.

Organizator Ulične trke bio je Atletski klub Zvornik, a pokrovitelj Gradska uprava.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje dana grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare