Ulaganja u infrastrukturu uprkos pandemiji

1

Opština Pale započela je građevinsku sezonu intenzivno radeći na izgradnji 29 ulica, u vrijednosti većoj od milion KM, izjavio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Boško Jugović.

Jugović je rekao da su u prethodnom periodu imali dva ciklusa u kojima su bili raspisani tenderi za 12, odnosno sedam ulica, te naveo da je u toku tenderska procedura za rekonstrukciju još 10 ulica na području opštine Pale.

Rekonstrukcija 10 novih ulica poslije završetka tenderske procedure obuhvataće ulice pretežno u rubnim područjima.

„Želimo da svim našim sugrađanima obezbijedimo bolje uslove za život, modernije saobraćajnice, te da im maksimalno izađemo u susret gdje god iskažu potrebu za izgradnjom ili rekonstrukcijom putne infrastrukture“, istakao je Jugović.

On je dodao da će sve što ne bude urađeno u ovoj građevinskoj sezoni biti završeno u narednoj, pojasnivši da je ove godine otežavajuća okolnost pandemija virusa korona koja je poremetila mnoge planove.

„Uprkos tome, domaćinskim i odgovornim odnosom prema našoj lokalnoj zajednici i stanovništvu uspjeli smo da obezbijedimo sredstva za modernizaciju lokalne infrastrukture“, rekao je Jugović.

On je naveo da je, osim rekonstrukcije i asfaltiranja ulica u naseljima Luke, Obilićevo, Mokro, u mjesnoj zajednici Stanica Pale, Dušanovo, Koran, put prema Podvitezu, urađena i kišna kanalizacija, trotoari, rasvjeta, pješačka staza.

Jugović je rekao da lokalna vlast nastavlja rad na realizaciji infrastrukturnih projekata, te da ove godine očekuju završetak radova na mostu u naselju Luke i njegovo puštanje u funkciju.

„To je jedan od najznačajnijih projekata u koji će biti uloženo više od 200.000 KM. Sa obje strane mosta biće saobraćajnice, čime ćemo naselje Luke otvoriti prema Palama i olakšati svakodnevni život mještana“, istakao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka cast nacelnice i svima oko njega, para ima za sve samo za naj ugrozenije nema, za sve ima samo nema za rjesavanja vodovoda na Gornjim Brezovicama nema para da se stanovnistvu obezbjedi pitka voda u dvadesetprvom vjeku u vrijeme naj opasnije zaraze , nema dvadeset pet godina, svaka vam cast i neka vas je sramota ako vi znate sta to znaci.