Ukupan prihod veći za 13 odsto

0
Boksit Milići

MILIĆI – Za pet mjeseci ove godine Kompanija „Boksit“ iz Milića ostvarila je za 13 odsto veći ukupan prihod nego u istom periodu lani i u odnosu na ovogodišnji plan, saopšteno je iz Službe ove kompanije za odnose sa javnošću.

U saopštenju se dodaje da je ostvarena i nešto manja dobit, na šta je, kako je naglašeno, posebno uticalo povećanje cijene goriva, odnosno akciza, te znatan prebačaj na otkrivci.

„U sektoru Rudarstvo, dato je oko 30.000 tona rude boksita više od planiranih, odnosno ugovorenih količina, a posebno je značajan prebačaj, u odnosu na plan, na uklanjanju otkrivke, za oko 140.000 metara kubnih“, istaknuto je u saopštenju „Boksitove“ Službe.

Bolji rezultati od planiranih postignuti su u sektoru Saobraćaj, posebno na poslovima međunarodne špedicije, ali i u ostalim „Boksitovim“ sektorima.

„U odnosu na ovogodišnji plan povećan je obim proizvodnje i usluga i u sektoru Građevinarstvo za oko 2,5 puta, u sektoru Mašinstvo i elektroodržavanje za 10 odsto, u sektoru Ugostiteljstvo i turizam za 37 odsto, u sektoru Proizvodnja hrane za 14 odsto, te Fabrici namještaja i masivnih ploča za 14 odsto“, navedeno je u saopštenju.

Povećan obim proizvodnje i usluga ostvaren je i Poslovnom centru u Milićima, za 30 odsto, u Poslovnom centru u Zvorniku za 42 odsto, te u sektoru Komercijalno-proizvodni poslovi, a zabilježen je i rast proizvodnje papirne ambalaže za 35 odsto, te prometa u Robnoj kući „Boksit“ za 24 odsto.

Tokom pet mjeseci, investirano je 3.818.000 KM, što čini oko 70 odsto ukupno planiranih investicija za ovu godinu.

Od početka godine, zaposleno je ukupno 154 lica, od kojih je 58 zasnovalo radni odnos prvi put, a među njima i 13 pripravnika, kao i 10 lica sa visokom stručnom spremom.

Iz Kompanije „Boksit“ navode i da su zarade zaposlenih povećane za 13 odsto.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments