Uhapšen zbog pucnjave u Istočnom Novom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policija je uhapsila muškarca čiji su inicijali DŽ.D. iz Istočnog Novog Sarajeva, koji je hicem iz automatskog oružja ranio u desnu potkoljenicu lice E.N.

Pucnjava se dogodila u Ulici Vuka Karadžića bb, opština Istočno Novo Sarajevo, u blizini kuće DŽ.D.

Nakon telefonskog dogovora, E.N. krenuo je automobilom sa drugom P.M. ka DŽ.D, kako bi mu vratio ranije posuđeni novac. DŽ.D. je u blizini svoje kuće zaustavio njihov automobil i iz automatske puške ispalio jedan hitac kojim je ranio E.N.

Nakon hapšenja DŽ.D. je policiji pokazao mjesto gdje je odbacio oružje, pri čemu su pronađene dvije automatske puške „M-70“, 15 okvira za automatsku i poluautomatsku pušku, te 213 metaka različitog kalibra.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac, koji je naložio zakonom predviđene mjere i radnje.

Na osnovu saglasnosti tužioca i usmene naredbe sudije Osnovnog suda u Sokocu izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi DŽ.D. i tom prilikom je nađena izvjesna količina vojne opreme: 18 praznih okvirova za poluautomatsku i automatsku pušku, 15 metaka različitog kalibra, pribor za čišćenje oružja i jedna kašika od ručne bombe.

Ženska osoba K.M. prijavila je Policijskoj stanici u Istočnom Sarajevu da joj je u Ulici cara Dušana broj 36, opština Istočno Novo Sarajevo, u periodu od 12. avgusta do 13. avgusta sa parkinga ukraden automobil „fijat panda“.

Nadležni tužilac obaviješten je o krađi i preduzete su radnje za rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare