Uhapšen zbog posjedovanja oružja

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Policija je u naselju Petrovići u opštini Istočno Novo Sarajevo uhapsila lice čiji su inicijali N.T. kod koga je pronađeno oružje i municija.
Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da je policiji juče oko 18.00 časova anonimno prijavljeno da u naselju Petrovići jedno pijano lice govori da posjeduje vatreno oružje.

Policija je na licu mjesta zatekla lice N.T. koje im je saopštilo da se vatreno oružje nalazi na spratu kuće ispod kreveta, a da je na livadi nedaleko od kuće sakrilo još jednu pušku.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata, a N.T. je dobrovoljno predao automatsku pušku sa okvirom i 21 metkom. Na livadi je pronađena puška „M-48“ bez municije, 122 puščana metka i okvir od automatske puške sa 20 metaka.

Osumnjičeni je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, a u toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će biti podnesen izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu.

Policijska stanica Istočno Novo Sarajevo juče je zaprimila dopis Centra za socijalni rad Istočna Ilidža, u kome se navodi da ih je prije dva dana telefonom pozvalo lice čiji su inicijali S.D. i uputilo prijetnje da će ubiti svoju bivšu suprugu.

Prema ovlaštenju dežurnog tužioca, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na komletiranju i dokumentovanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, dodaje se u saopštenju.

Vlasnik firme „Daiva“ Pale, čiji inicijali su V.B, prijavio je policiji na Palama da mu lice čiji su inicijali N.F. nije na vrijeme vratilo automobil „golf sedam“, koji mu je iznajmio do 28. aprila.

O prijavi je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela utaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare