Uhapšen zbog pokušaja prevare

0
llustracija
llustracija

Muškarac čiji su inicijali F.E, iz sarajevske opštine Novi Grad, uhapšen je na području opštine Pale i predat Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

Pripadnici Policijske stanice Pale došli su do saznanja da je nepoznato lice, koje se predstavljalo kao zastupnik preduzeća „E end Em“ /E&M/ Istočno Sarajevo, dostavilo lažnu uplatnicu licu S.D. iz Prijedora i dogovorilo isporuku određene robe putem brze pošte „Iks ekspres“, te da će primopredaja biti izvršena na relaciji Han Derventa-Mokro.

Policija je obilaskom ove relacije u mjestu Đordino brdo uočila zaustavljeno vozilo brze pošte, kao i lica inicijala S.S. sa Pala i F.E, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Tom prilikom utvrđeno je da je S.S. vozač u „Iks ekspresu“, prema prethodnom dogovoru, F.E. dovezao pošiljku od S.D. iz Prijedora za firmu „E end Em“.

F.E je izjavio da je vlasnik firme i da je ona pred likvidacijom, kao i da je putem društvene mreže „Pik.ba“ stupio u kontakt sa S.D. iz Prijedora i dogovorio da mu žiralno uplati iznos od 1.520 KM za navigaciju-likon, te da će mu uplatnicu dostaviti putem „vibera“.

On je uplatnicu o uplaćenom iznosu za navigaciju ovjerio u Rajfajzen banci iako je znao da na žiro-računu firme uopšte nema novca i, u skladu sa prethodnim dogovorom, S.D. dostavio uplatnicu.

U saopštenju se ističe da je F.E. u proteklom periodu na isti način izvršio prevare na području koje pokriva ova policijska uprava, ali i na području policijskih uprava Foča i Bijeljina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare