Ugovorena obnova pet kuća za povratnike

0

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Momir Lazarević danas je u Milićima sa predstavnicima federalnog Ministarstva za izbjegla i raseljena lica i bošnjačkim povratnicima potpisao memorandum o realizaciji projekta obnove porodičnih kuća vrijedan 150.000 KM.
Lazarević je Srni izjavio da obnovom kuća povratnicima opština Milići iskazuje opredijeljenost za podršku povratku ljudi na svoja ognjišta.

Predstavnik federalnog ministarstva Mirsad Bajrović izjavio je da su sredstva iz OPEK fonda od 7.000.000 američkih dolara ravnomjerno podijeljena između dva entitetska ministarstva.

„Prema odluci državne komisije, u opštini Milići predviđena je pomoć za pet povratnika. Mi smo nakon javnog poziva odabrali korisnike, obišli njihove kuće, napravili projektne zadatke i sada smo u fazi implementacije projekta. Očekujem da sa početkom nove građevinske sezone počne i obnova kuća“, rekao je Bajrović.

Iz istog fonda finansira se i obnova 35 kuća za povratnike u opštinama Vlasenica, Bratunac, Srebrenica, Zvornik i Osmaci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare