Ugovorena isporuka plastenika

0

MILIĆI – Organizacije “Muslimanska pomoć” /”Muslim aid”/ i “LDSC”, uz podršku Federalnog ministarstva za raseljene osobe, obezbijedile su plastenike za 20 porodica u opštini Milići, u vrijednosti od oko 50.000 KM, koji će im omogućiti da se u budućnosti bave proizvodnjom povrća u zaštićenom prostoru.
Nakon potpisivanja ugovora sa korisnicima donacije i jednodnevne obuke iz oblasti plasteničke proizvodnje, predstavnik “Muslimanske pomoći” Admir Hodžić rekao je Srni da je ugovorom predviđen i period nadzora u trajanju od dvije godine.

“Pokušaćemo korisnicima da predočimo načine kako da unaprijede poljoprivrednu proizvodnju, jer se većina njih i ranije vjerovatno bavila uzgojem povrća. Jednostavno, da nauče nešto što do sada nisu znali”, rekao je Hodžić.

Plastenike su, prema kriterijumima donatora, mogli da dobiju povratnici i lica mlađa od 35 godina.

Poljoprivrednik Željko Madžarević rekao je da je zadovoljan time što će dobiti plastenik.

“I do sada smo dosta radili u vrtu, trudili se da dobijemo što bolji prinos, ali nekada plamenjača uništi usjev, nekada led… Vjerujemo da će sada biti lakše”, kaže Madžarević.

Službenik za projekte u opštini Milići Marko Savić izjavio je da su nabavku plastenika u procentu od 80 odsto finansirali donatori, organizacije “Muslimanska pomoć” i “LDSC”, te Federalno ministarstvo za raseljene osobe, dok su 20 odsto troškova finasirali korisnici.

“U predviđenom roku, u okviru javnog poziva, prijavilo se ukupno 28 kandidata. Danas je pozvano njih 20, koji su zadovoljili kriterijume i prošli na konačnoj rang listi”, rekao je Savić.

Uz plastenike, korisnici će dobiti sadni materijal i prateću opremu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments