Ugovor “Boksita” i “Alumine” vrijedan 31 milion KM

0

MILIĆI – Kompanija “Boksit” iz Milića potpisala je ugovor sa zvorničkim preduzećem “Alumina” o isporuci rude boksita za 2014. godinu, u vrijednosti od 31 milion KM, saopšteno je danas iz milićke kompanije.


Potpisivanjem ovog ugovora stvoreni su uslovi da obje kompanije rade uspješno na realizaciji svojih poslovnih planova u narednoj godini, navodi se u saopštenju.

“Kompanija `Boksit` u ranijem periodu ostvarivala je poslovnu saradnju sa Fabrikom `Birač` iz Zvornika, u kojoj je otvoren stečajni postupak, ali ta saradnja nikada nije bili ni približno dobra i uspješna kao što je posljednjih nekoliko mjeseci sa `Aluminom`”, kažu u “Boksitu”.

U saopštenju se dodaje da će u milićkoj kompaniji biti intenzivirane aktivnosti na otvaranju novih rudnih ležišta, koji će biti osnova za buduće planske aktivnosti na proizvodnji i isporukama rude.

“Time će se omogućiti i uspješan rad `Alumine`, koja je sa svojim proizvodima prisutna i prepoznatljiva na tržištu, posebno u zemljama EU”, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments