Ugašeno osam požara, sankcije za nesavjesne građane

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac ugašeno je osam požara, među kojima je u jednom slučaju vatra zahvatila prizemnu vegetaciju u šumi, pa iz lokalnog vatrogasnog odjeljenja ponovo upozoravaju da će nesavjesni građani biti sankcionisani zbog nekontrolisanog paljenja vatre na otvorenom.

U Vatrogasnom odjeljenju Sokolac Srni je rečeno da su juče požari ugašeni u Novom selu, Gazivodama, Vražićima, Ćavarinama i Poljaku u krugu „Auto-transporta“, gdje su gorjeli suva trava i nisko rastinje, dok se vatra u Đedovcima bila proširila prema selu, a u Kusačama prema šumi.

Na području Ravnih dolova vatra je sa zapaljene suve trave u večernjim časovima zahvatila prizemnu vegetaciju u dijelu šume, ali, prema podacima iz Šumskog gazdinsta „Romanija“, nije nanijela veću materijalnu štetu, jer je bio prizemni požar.

Prema podacima Područnog odjeljenja civilne zaštite Sokolac, juče je na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije ugašeno devet požara, a gašenje požara na brdu Podkozara na području Novog Goražda još traje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare