Udruženje veterana službi bezbjednosti obilježilo 9. januar

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udrženje veterana službi bezbjednosti Republike Srpske – Podružnica Istočno Sarajevo proslavilo je večeras u Klubu veterana Istočno Novo Sarajevo 9. januar Dan Republike Srpske. Predsjednik Udrženje veterana službi bezbjednosti Republike Srpske – Podružnica Istočno Sarajevo Radovan Pejić čestitao je građanima Republike Srpske krsnu slavu Svetog Stafana i Dan Rpublike.

„Željeli smo da obilježimo Dan Republike Srpske, a predsjednik Udruženja Goran Mačar informisao je prisutne o stvaranju Republike Srpske i učešću pripadnika MUP-a u njenom stvaranju“, rekao je Pejić Srni.

On je ukazao na neizmjeran doprinos veterana službi bezbjednosti u stvaranju Republike Srpske, ističući da će svi oni ako bude bilo potrebno ponovo stati na branik otadžbine.

Pejić je podsjetio da su u temelje Republike Srpske ugrađeni životi 782 policajca.

U prigodnom kulturno-zabavnom programu učestvovali su i veterani koji su pisali poeziju poput Gorana Vračara ali i guslari i pjevači.

„Imali smo čast da nas u muzičkom dijelu programa zabavlja Mladen Pandurević sa svojim kolegama, koji je tom prilikom zbog zasluga u radu Udruženja, postao počasni član“, rekao je Pejić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare