Udruženje „Sunce“ dobilo donaciju od 555 KM

1

Predstavnici Udruženja hotelijera uručili su danas Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ donaciju od 555 KM koja je prikupljena u okviru tombole tokom „Noćnog marketa“ na Gradskoj pijaci Pale.

Rukovodilac prodaje i marketinga Olimpijskog centra „Jahorina“ Dragan Sokolović rekao je novinarima da su se predstavnici Centra obradovali inicijativi Gradske pijace da se organizuje „Noćni market“ i da mogu da podrže ovaj događaj.

Sokolović je naveo da su došli na ideju da organizuju tombolu kojoj su se odazvali svi hotelijeri i Udruženje vikend kuća.

„Odlučili smo da naša tombola bude humanitarnog karaktera i da dobitnik bude neka od naših institucija sa područja grada Istočno Sarajevo“, istakao je Sokolović.

On kaže da Udruženje „Sunce“ godinama sprovodi niz aktivnosti i da samim tim zaslužuje pažnju, te da se nada da će simboličnih 555 KM pomoći Udruženju u realizaciji planova u narednom periodu.

„Mi moramo da približimo turizam Jahorine Palama. Jahorina se mora `približiti` svim sugrađanima“, poručio je Sokolović.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ Milenko Vujinović rekao je da Udruženju nije važan iznos donacije, već činjenica da postoji uspješna saradnja sa svim subjektima lokalne zajednice.

„Važno je i to da nas je lokalna zajednica prepoznala kao organizaciju koja radi sa djecom i koja ima kontinuitet jer je ovo 18. godina našeg postojanja“, naveo je Vujinović.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji tombole jer, kako kaže, svaka pomoć im je dobro došla.

Sa ovim sredstvima uspjeće da odu u Beograd i da se takmiče na nezvaničnom Balkanskom prvenstvu, kao i na Specijalnoj olimpijadi BiH.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da je ideja organizovanja tombole „lijepa humanitarna priča“.

„Dobitnika tombole podržava i opština Pale kroz budžet. Veoma je važno da sve ovakve manifestacije imaju humanitarni karakter i opština će u budućnosti podržavati te događaje“, istakao je Jugović.

Upravnik Gradske pijace Pale Nemanja Vučetić naglasio je da je „Noćni market“ uspješno organizovan, sa velikim brojem izlagača i posjetilaca.

„Noćni market“ Gradske pijace Pale održan je u petak, 18. avgusta, u okviru Gospojinskih svečanosti, krsne slave i Dana opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mnogo mi se dopada ovaj gest. Kada bi ovakvih bilo više, da se pomogne ovim ljudima, koji ulažu nadljudske napore, da ova institucija funkcioniše i opstane.