Udruženje “Sunce” dobilo donaciju od 555 KM

1

Predstavnici Udruženja hotelijera uručili su danas Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” donaciju od 555 KM koja je prikupljena u okviru tombole tokom “Noćnog marketa” na Gradskoj pijaci Pale.

Rukovodilac prodaje i marketinga Olimpijskog centra “Jahorina” Dragan Sokolović rekao je novinarima da su se predstavnici Centra obradovali inicijativi Gradske pijace da se organizuje “Noćni market” i da mogu da podrže ovaj događaj.

Sokolović je naveo da su došli na ideju da organizuju tombolu kojoj su se odazvali svi hotelijeri i Udruženje vikend kuća.

“Odlučili smo da naša tombola bude humanitarnog karaktera i da dobitnik bude neka od naših institucija sa područja grada Istočno Sarajevo”, istakao je Sokolović.

On kaže da Udruženje “Sunce” godinama sprovodi niz aktivnosti i da samim tim zaslužuje pažnju, te da se nada da će simboličnih 555 KM pomoći Udruženju u realizaciji planova u narednom periodu.

“Mi moramo da približimo turizam Jahorine Palama. Jahorina se mora `približiti` svim sugrađanima”, poručio je Sokolović.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” Milenko Vujinović rekao je da Udruženju nije važan iznos donacije, već činjenica da postoji uspješna saradnja sa svim subjektima lokalne zajednice.

“Važno je i to da nas je lokalna zajednica prepoznala kao organizaciju koja radi sa djecom i koja ima kontinuitet jer je ovo 18. godina našeg postojanja”, naveo je Vujinović.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji tombole jer, kako kaže, svaka pomoć im je dobro došla.

Sa ovim sredstvima uspjeće da odu u Beograd i da se takmiče na nezvaničnom Balkanskom prvenstvu, kao i na Specijalnoj olimpijadi BiH.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da je ideja organizovanja tombole “lijepa humanitarna priča”.

“Dobitnika tombole podržava i opština Pale kroz budžet. Veoma je važno da sve ovakve manifestacije imaju humanitarni karakter i opština će u budućnosti podržavati te događaje”, istakao je Jugović.

Upravnik Gradske pijace Pale Nemanja Vučetić naglasio je da je “Noćni market” uspješno organizovan, sa velikim brojem izlagača i posjetilaca.

“Noćni market” Gradske pijace Pale održan je u petak, 18. avgusta, u okviru Gospojinskih svečanosti, krsne slave i Dana opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Mnogo mi se dopada ovaj gest. Kada bi ovakvih bilo više, da se pomogne ovim ljudima, koji ulažu nadljudske napore, da ova institucija funkcioniše i opstane.