Udruženje prevoznika nezadovoljno radom Autobuske stanice Pale

0

Prenosimo dopis medijima u originalnoj verziji:

Zbog velikog pritiska i lošeg odnosa od strane osoblja Autobuske stanice Pale, prema prevozničkim firmama koje koriste usluge Autobuske stanice Pale gradskog i prigradskog saobraćaja, ovim dopisom želimo da ukažemo na posledice i probleme koji se tiču stanice, i nas prevoznika kao i gradske i opštinske vlasti.

Od samog početka sa radom Autobuske stanice Pale počela su uslovljavanja putnika i prevoznika, došlo je do osjetnog opadanja korisnika naših usluga za razliku od ranijeg perioda, (odnosno u vrijeme kada Autobuska stanica Pale nije ni postojala). Za narod koji se autobusima nrevozi do Vrhprače, Podgraba, Mokrog, Kadinog sela, Brusa, Bogovića (gradski prevoz) i drugih okolnih mjesta je veoma puno plaćati usluge stanice koje su u ovakvom teškom vremenu i preskupe za narod sa sela, penzionere, đake i studente i druge ugrožene kategorije stanovništva. Zbog takve situacije i teškog stanja i besparice koja je i te kako uzela maha, a ona se najviše odrazila na pomenute kategorije stanovništva, ni mi nismo u mogućnosti da paralelno sa ostalim poskupljenjima goriva, maziva, dijelova i drugih materijalnih troškova izvršimo poskupljenje naših usluga, jer ni sa ovim cijenama ne možemo da postignemo dovoljan i zadovoljavajući protok putnika. Ukidanjem pojedinih stajališnih mjesta koja se nalaze magistralnom putu kroz Pale, dodatno su oštetili i nas i građane koji su svoje autobuse čekali na regularnim autobuskim stajalištima utvrđenih daljinama gradskog i prigradskog saobraćaja grada I. Sarajevo. Građani su primorani da se do svojih odredišta prevoze na razne načine jer ne mogu sebi priuštiti plaćanje staničnih usluga i autoouske karte jer su im usputne stanice koje su desetinama godina postojale upravo za gradski prevoz ukinute (odnosno posječene i porušene, a za autobuse su postavljeni znakovi zabrane, kako se isti nebi smjeli zaustavljati da prime putnike jer bi u protivnom bili kažnjeni).

Očigledno je da se ovdje gleda egzistencija samo jedne strane, odnosno vlasnika pomenute Autobuske stanice „Stanišić“ d.o.o. Suočeni sa nizom problema oko Autobuske stanice Pale i skupih usluga stanice koju mi iz gradskog prevoza ne moramo koristiti, apelujemo i tražimo od gradskih i opštinskih vlasti da nam se uredi i omogući autobusko stajalište ili autobuski terminal koje bi bilo glavno polazno i dolazno stajalište za gradski prevoz unutar Pala, i kao takvo da bude neovisno od Autobuske stanice „Stanišić“ (kao što je rješeno u Istočnom Sarajevu i drugim mjestima u okruženju). Ovakvo rješenje autobuskog stajališta je realno i potrebno za autobuse gradskog preloza na području Pala, a ujedno bi izašli u susret i građanima koji bi bili oslobođeni naknade i troškova staničnih usluga što bi i nama prevoznicima bilo od koristi.

Nezgodne situacije nam se dešavaju sa radnicima Autobuske stanice „Stanišić“ d.o.o. koji su krajnje neozbiljni i nekorektni, svojim bahatim ponašanjem. jedan takav radnik sebi da za pravo da upada u naše autobuse dok su u krugu stanice i, kontroliše karte putnicima. Mošljenja smo da jedan običan stanični radnik nema pravo da uznemirava putnike unutar autobusa, jer takvim ponašanjem može doprinjeti još lošijim odnosima.

Napominjemo, da pod ovakvim uslovima teško više možemo raditi, pa apelujemo na strukture grada i opštine kao i klubove odbornika Skupštine grada I. Sarajevo i Skupštine opštine Pale da pokušaju naći neko realno rješenje. koje bi prvenstveno zadovoljilo stanovništvo, kao i nas prevoznike jer bi bili oslobođeni plaćanja staničnih usluga, a moramo svi priznati da smo mi svi radi pružanja kvalitetnijih usluga građanima naše opštine i da smo tu da im omogućimo kvalitetan i prihvatljiv prevoz.

Ovo pismo smatrajte našim upozorenjem i upozorenjem korisnika gradskog prevoza.

S poštovanjem, Udruženje prevoznika

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare