Učiteljica sa nesvakidašnjim ručnim radom

0
Učiteljica sa nesvakidašnjim ručnim radom

Dvadesetsedmogodišnja Nataša Radivojević, diplomirani profesor razredne nastave na Palama, izrađuje neobične i zanimljive predmete koji uljepšavaju svačiji dom.

Nataša slobodno vrijeme provodi stvarajući zanimljive predmete koji se ne mogu kupiti na svakom koraku.

Nataša u izradi uglavnom koristi papir, drvo, konac, eksere, lijepak, ali i kafu i slatkiše.

„Počela sam da radim ove predmete prije godinu i po. Trenutno me okupira izrada neobičnih `lebdećih šolja` i cvjetnih aranžmana, a najviše `string art`, koji se može pogledati na `Fejsbuk` stranici `Nataša Filum Es`“, kaže Radivojevićeva.

„String art“ je popularan i zabavan način iskazivanja šara, oblika, dezena i dimenzija sa različitim bojama.

„Pravim ga na pločastom materijalu od konca i eksera“, objašnjava Srni Radivojevićeva i napominje da joj za izradu treba oko pet dana, u zavisnosti od željenog detalja.

Cijena jednog „string arta“ se kreće od 25 KM, pa i više, zavisno od želje kupca.

Nataša Radivojević, rođena Smederevčanka, posebno ističe „lebdeće šolje“, koje izrađuje od plastičnog lijepka i koje koštaju od 10 KM do 25 KM.

Ručn radovi Nataše Radivojević

Prema njenim riječima, u Republici Srpskoj i BiH malo ili skoro nikako se ne cijeni ručni rad, za razliku od Zapada.

„Ipak nađu se oni koji žele da poklone nešto jedinstveno i nesvakidašnje, jer nije moguće napraviti dva potpuno ista rada“, napominje Radivojevićeva.

Ona je na početku ukrašavala čaše, flaše i drvene kutije, ali je kroz rad sa djecom u igraonici počela sa izradom pinjata i kompletnog rođendanskog asortimana: mafina, kapica, ukrasnih slova, zastava… Sve u zavisnosti od želje roditelja.

Ono o čemu Radivojevićeva sanja jeste da otvori poklon-šop u kome bi se prodavali samo ručno izrađeni pokloni, neobični i jedinstveni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments