Učestali manji požari

0
Ilustracija
Ilustracija

SOKOLAC – Sokolački vatrogasci su tokom proteklih sedam dana ugasili sedam manjih požara u kojima nije bilo veće materijalne štete jer je riječ o suvoj travi i rastinju, ali je njihov broj opomena da se preduzmu preventivne mjere, upozoravaju iz Vatrogasnog odjeljenja Sokolac.

Komandir sokolačkog Vatrogasnog odjeljenja Mile Šarac rekao je Srni da su vatrogasci juče kasno poslije podne ugasili zapaljenu suvu travu na području Bandina Odžaka.

On je naveo da je početkom sedmice ugašen požar u mjestu Tonice, na rubu Glasinačkog polja, koji je zahvatio manju površinu suve trave, rastinja i zaprijetio šumi.

U gašenju ovog požara učestvovala su dva vatrogasca, sedam radnika Šumskog gazdinstva „Romanija“ i mještani.

Komandir Vatrogasnog odjeljenja Sokolac podsjetio je da je prošlog vikenda na području ove opštine ugašeno pet manjih požara, dva na području Ivan Polja, dva na Glasinačkom polju i jedan na području Kruševaca.

Šarac tvrdi da je prava sreća što je još trava vlažna i usporava širenje požara, koji su uglavnom posljedica ljudskog nemara, pa čak i mogućeg namjernog podmetanja.

„Pojava nekoliko požara sa prvim lijepim danima trebalo bi da bude dovoljna opomena za sve nadležne u našoj lokalnoj zajednici, kako bi se spriječili veći požari i materijalna šteta“, poručio je Šarac.

On je apelovao da mještani u slučaju pojave požara odmah dojave Vatrogasnom odjeljenju Sokolac kako bi se na vrijeme reagovalo i izbjegle veće posljedice.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare