Učestale prijetnje smrću funkcionerima DNS-a

0

Potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza /OO DNS/ Pale Dejan Kojić izjavio je danas da su on i njegove kolege, kao i njihove porodice, već duži vremenski period izložene konstantnim prijetnjama smrću.


„Posljednju prijeteću poruku primio sam juče u 16.30 časova gdje se, uz najgnusnije psovke, traži da se manem politike, da se povučem inače će mi pobiti porodicu. Ovaj telefonski poziv došao je sa broja 062, a kada sam pokušao da kontaktiram lice koje me nazvalo korisnik je bio nedostupan“, rekao je on na konferenciji za novinare na Palama.

Kojić smatra da ove poruke, koje su sve vrijeme upućivane i načelniku opštine Bošku Jugoviću /SNSD/, isključivo političke prirode i da ih šalje neko ko želi da zaplaši DNS i njegov politički rad na Palama.

„Mi se ne plašimo, mi se nećemo povući i nastavićemo našu borbu, ali ne kao ove kukavice, nego isključivo političkim metodama. Svakako da se brinemo i za nas i za naše porodice, ove prijetnje su veoma ozbiljne, ali se bojimo i za bezbjednost stanovnika Pala koji nas podržavaju sve vrijeme“, poručio je Kojić.

Zbog toga je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i ministra Dragana Lukača da konačno ozbiljno pristupe ovom problemu, jer trpe prijetnje i ucjene još od prije šest mjeseci i tokom predizborne kampanje.

On je podsjetio da su, osim njemu i Jugoviću, te Jugovićevom sinu, prijetnje stizale i drugom potpredsjedniku OO DNS-a Aci Stanišiću.

„Građani su naš interes i mi ćemo našu borbu nastaviti političkim sredstvima upravo zbog naših građana i naše djece“, ponovio je Kojić.

On je naveo da za sada nema indicija ko šalje ove krajnje vulgarne i opasne poruke, ali da je ubijeđen da je to neko ko pripada političkom miljeu.

Prema njegovim riječima, DNS trenutno ne raspolaže bilo kakvim informacijama o ma kakvim preduzetim mjerama i aktivnostima koje policija preduzima na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare