Učesnici „Jagnjijade“ novčane nagrade preusmjerili za hram u Novoj Kasabi

0

MILIĆI – Dobitnici nagrada na gastro-turističkoj manifestaciji „Jagnjijada“ u Derventi kod Milića odrekli su se novčanih nagrada u korist crkvene opštine Milići, koja prikuplja novac za izgradnju hrama Svetog proroka Ilije u Novoj Kasabi.

Ovoj manifestaciji prisustvovao je i premijer Republike Srpske Radovan Višković, kojem je uručena plaketa za nesebičan doprinos i pomoć organizaciji događaja.

Plakete su dobili i predsjednik Kompanije „Boksit“ Rajko Dukić i opština Milići.

Prvo mjesto za najbolje pečeno jagnje osvojila je ekipa iz Valjeva, drugo iz Nove Pazove, a treće mjesto pripalo je ekipi Podzemne eksploatacije boksitove jame „Podbraćan“.

Predsjednik Mjesne zajednice Derventa Miloš Drmonjić izjavio je Srni da se nada da će naredne godine „Jagnjijada“ biti još masovnija, te zahvalio svima koji su pomogli njeno održavanje.

„Jagnjijada“ u naselju Derventa kod Milića okupila je oko 2.000 posjetilaca iz Republike Srpske, Srbije i dijaspore, među kojima su bili i takmičari iz 65 ekipa.

Organizator je bila Mjesna zajednica Derventa, a pokrovitelj opština Milići.

U okviru manifestacije „Julsko-avgustovski dani kulture i sporta“, koja je počela 18. jula, održana su brojna sportska takmičenja, te kotlićijada, veče besjede, izložba likovnih i vajarskih radova, nastup kulturno-umjetničkih društava i kao završnica „Jagnjijada“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare