Učešće u obuci o borbi protiv trgovine ljudima

0

Studenti prvog i drugog ciklusa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu iz sjedišta na Palama i odjeljenja u Bijeljini učestvovaće u onlajn obuci o borbi protiv trgovine ljudima posredstvom platforme Savjeta Evrope, najavljeno je iz ove visokoškolske ustanove.

Projekat „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u BiH“ dio je zajedničke inicijative i saradnje EU i Savjeta Evrope pod nazivom „Horizontalni objekat za zapadni Balkan i Tursku – faza dva“, koja se sprovodi s ciljem pomoći korisnicima u jugoistočnoj Evropi i usklađivanja sa standardima Savjeta Evrope i pravnim tekovinama EU.

Projektom se nastoji pomoći nadležnim ustanovama, stručnjacima i organizacijama civilnog društva u praćenju i primjeni preporuka Grupe stručnjaka Savjeta Evrope za suzbijanje trgovine ljudima.

Po uspješnom završetku obuke učesnici će dobiti sertifikate Savjeta Evrope, a stečeno znanje o primjeni Konvencije Savjeta Evrope o akciji protiv trgovine ljudima koristiće im pri traženju zaposlenja, ali i u pravnoj praksi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare