Učešće na sajmu turizma u Beogradu

0

VIŠEGRAD – Višegradska Turistička organizacija i opština će i ove godine učestvovati na 41. Međunarodnom sajmu turizma, koji se od 21. do 24. februara održava u Beogradu, rekla je Srni direktor ove organizacije Olivera Todorović.

Todorovićeva je podsjetila da višegradska Turistička organizacija tradicionalno učestvuje na ovom sajmu, kao najznačajnijem festivalu tog tipa u ovom dijelu Evrope, posebno zbog toga što u Višegrad najveći broj turista dolazi iz Srbije.

„Naša želja je da se na Sajmu predstavimo u najboljem svjetlu. I ove godine učestvujemo na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske na kojem će biti turističke organizacije većih gradova i opština iz Srpske“, navela je Todorovićeva.

Ona je istakla da će višegradska Turistička organizacija na ovogodišnjem sajmu predstaviti svoj najnoviji promotivni turistički film sastavljen od pet spotova kao posebnih cjelina.

„Prva cjelina je posvećena ćupriji na Drini, druga Andrićgradu, zatim posebna cjelina o Višegradskoj banji, vjerskom turizmu, te brojnim manifestacijama koje opštinska Turistička organizacija i opština Višegrad, zajedno sa drugim subjektima iz kulturnog i sportskog života, organizuju da bi turistima učinili sadržajnijim i interesantnijim boravak u Višegradu“, navela je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, prvi dan sajma svečano će otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Nadamo se da će Vučić posjetiti i naš štand, a tog dana će na Sajmu biti i zvanični predstavnici Republike Srpske, načelnici gradova i opština Srpske i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurović sa svojim saradnicima“, navela je Todorovićeva.

Todorovićeva je rekla da će prvi dan sajma biti posvećen banjama i banjskom turizmu, te će tog dana višegradska banja „Vilina Vlas“ predstaviti svoj program rada i ono što ona brojnim gostima nudi za odmor i liječenje.

Ona je podsjetila i da su prva tri mjeseca u godini vrijeme održavanja raznih sajmova u svijetu.

„Turistička organizacija Višegrada se priprema za svjetske sajmove, a naše ciljno tržište ove godine biće Rusija i Kina, tako da pripremamo brošure na tim jezicima kako bi privukli turiste iz tih zemalja da dođu u Višegrad“, rekla je Todorovićeva.

Todorovićeva je navela i da je primjetno da je tokom 2018. godine znatno povećan broj dolazaka kineskih turista, jer je u junu ukinut vizni režim.

„Zbog veličine tog tržišta odlučili smo da štampamo brošure na kineskom jeziku, a naše bratske i snažne prijateljske veze sa Rusijom, kao i sve veći dolazak turista iz ove zemlje, nagnale su nas da štampamo brošure i na ruskom jeziku“, istakla je Todorovićeva.

Ona je dodala da je izrada brošura u toku, te da očekuje da će polovinom februara ugledati svjetlost dana.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština Višegrad i lokalna Turistička organizacija imaju mnogo toga da ponude turistima, te da je ove godine akcenat na banjskom turizmu.

„U narednom periodu radićemo na poboljšanju banjskog turizma, kako bi upotpunili našu ponudu“, naveo je Đurević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare