Učešće na forumu o saradnji na prostoru Evroazije

0

Univerzitet u Istočnom Sarajevu učestvovao je u međunarodnom obrazovnom forumu čiji je cilj bio da se analizom primjera dobre prakse i diskusijom dođe do zaključaka koji će pomoći internacionalizaciji i međunarodnoj saradnji na prostoru Evroazije.

Učesnici foruma su bili predstavnici univerziteta iz Ruske Federacije, Kine i drugih zemalja Centralne i Istočne Azije, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na forumu su predloženi konkretni prijedlozi da se partnerske institucije, učesnici programa, prijave na program Stvaranje evroazijskog mrežnog univerziteta, kao i da se intenzivira saradnja akademske i studentske mobilnosti sa evroazijskim univerzitetima.

Organizatori foruma „Evroazijski vektor u visokom obrazovanju, primjeri dobre prakse međuuniverzitetske saradnje“ su Državni univerzitet uprave Moskva, Nižgorodski državni univerzitet pod imenom Lobocevskog iz Nižnjeg Novgoroda i Univerzitet energetike i transporta Almata, Kazahstan.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu na forumu je predstavljao prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Marko Gutalj.

(www.palelive.com / Srna / Foto: UIS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare